Sosyal Medya

Güncel

Gülen’in yeğeni Gaziantep’te yakalandı

Fethullah Gülen'in yeğeni Ahmet Ramiz Gülen Gaziantep'te yakalandı



Fethullah Gülen’in yeÄŸeni Ahmet Ramiz Gülen ile yanındaki kiÅŸi Gaziantep’te gözaltına alındı. Gelecek süreçte nasıl hareket edileceÄŸine iliÅŸkin örgüt mensuplarını bilgilendirmeyi amaçladığı öne sürülen yeÄŸen Gülen'de örgütsel dokümanlarla Gaziantep’te görevli bir profesörün lisans diploması ile uzmanlık belgesi de ele geçirildi.

Gaziantep ValiliÄŸi, 15 Temmuz askeri darbe giriÅŸiminin ardından kentte FETÖ/PDY’ye yönelik soruÅŸturma ve operasyonların sürdüğünü kaydetti. Valilikten yapılan açıklamada, sürdürülen soruÅŸturmalar kapsamında geçen 27 Temmuz günü ihbar üzerine yapılan operasyonda Fethullah Gülen’in aÄŸabeyi Kutbettin Gülen’in oÄŸlu Ahmet Ramiz Gülen’in kente geldiÄŸinin belirlendiÄŸini ve yapılan operasyonla yanındaki kiÅŸiyle birlikte yakalandığı kaydedildi.

Fethullah Gülen’in yeÄŸeni Ahmet Ramiz Gülen’in örgüt mensuplarının bundan sonraki süreçte nasıl yol izleyeceklerine dair bilgilendirme toplantısına katılmak üzere Gaziantep’e geldiÄŸi ve halen polis sorgusunun sürdüğü vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

"15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine baÅŸka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teÅŸebbüs suçlarından, Ä°limizde Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından baÅŸlatılan soruÅŸturmalar devam etmektedir. 27 Temmuz 2016 tarihinde alınan bir ihbar doÄŸrultusunda, FETÖ/PDY Terör örgütü lideri Fethullah Gülen isimli ÅŸahsın aÄŸabeyi Kutbettin Gülen’in oÄŸlu Ahmet Ramiz Gülen adlı ÅŸahsın terör örgütünün ilimizdeki faaliyetlerini yönlendirmek, örgütün önümüzdeki süreçte nasıl hareket edeceÄŸi yönünde örgüt mensuplarını bilgilendirmek amacıyla örgütsel toplantılar düzenlemek iddiası ile ilimize geldiÄŸi bilgisi alınmıştır. Aynı gün Ä°l Emniyet Müdürlüğümüzce düzenlenen operasyon neticesinde, beraberinde bulunan 1 ÅŸahıs ile birlikte yakalanmış ve yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, FETÖ/PDY Terör örgütüne ait dokümanlar ile birlikte ilimizde görevli bir profesöre ait lisans diploması ve uzmanlık belgesi elde edilmiÅŸtir. Konuyla ilgili tahkikat devam etmektedir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.